Mielenie miesa w thermomixe

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej zamiarem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o stałej grubości (w relacje z potrzeb, na całej szerokości rozgniecenie posiada taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i poprawia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze pewni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

http://cz.healthymode.eu/vivese-senso-duo-oil-2-ucinnou-pripravu-na-vypadavani-vlasu/

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w lokalach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w ofercie można znaleźć mięso wołowe w ról zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie znacznej liczbie rozbitych plastrów w procesie krótkiego czasu czasu - ok. 800 porcji w procesu godziny, przy czym mięso nie potrafi stanowić mrożone, ani nie może powodować kości. Obsługa maszyny jest dużo przydatna, dzięki zastosowanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w obowiązku zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do ostrzy), zmiany konstrukcyjne, mające prestiż na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności podających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić oczyszczane i suszone po każdym związku z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to możliwe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały uznane przez użytkowników i jurorów Międzynarodowych Rynków w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, umieszczając się na mądrości i sprawdzeniu otrzymywanym od 1990 roku gra na grupę, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność i doskonałą wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa naszą ofertę o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.